flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ювенальний вектор роботи суду

23 червня 2017, 16:26

Днями двері Дзержинського районного суду міста Харкова були відкриті для учнів 10 класу 148 Харківської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів Харківської міської ради. Під час візиту учні були ознайомлені зі структурою, основними напрямками діяльності, задачами,функціями, принципами судочинства. Були запрошені до зали судових засідань, де в інтерактивній формі мали змогу зайняти місце учасників судового розгляду, можливість « надати пояснення у справі», висловити думку щодо результатів розгляду конкретної справи.

В цікавому спілкування, діти отримали нові знання, активно запитували та висловлювали свої думки.

Серед іншого, суддя - спікер, ювенальний суддя Тетяна Штих зауважила на ефективності участі та забезпеченні прав дитини бути проінформованою про свої права, одержати належний доступ до правосуддя, бути почутою.

Окремо було обговорено питання кримінальної відповідальності неповнолітніх, питання впровадження досудової пробації, запровадження пробаційних програм, стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Висвітлені питання Конвенції прав дитини, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, питання пов'язані з цивільною дієздатністю та можливістю укладання правочинів.

Впевнена, що за результатами вказаної зустрічі, молодь отримала відповіді на безліч питань, які їх цікавили, здобула бачення своїх перспектив на майбутнє та багаж знань, які будуть дуже корисні в повсякденному житті та виборі власного життєвого шляху.

Заступник керівника апарату

Дзержинського районного суду

міста Харкова,

прес-секретар

 

Наталія Бугай