flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дзержинському районному суді м. Харкова відбулася зустріч зі школярами

11 червня 2021, 16:09

 

 

11 червня 2021 року до Дзержинського районного суду м. Харкова завітали школярі середніх класів ЗОШ № 148.

Метою зустрічі було ознайомлення дітей з системою правосуддя України та з роботою місцевого суду загальної юрисдикції.

Екскурсію до світу судочинства проводили суддя Штих Т.В., консультант суду Цуварева Р.Ю. та головний спеціаліст суду Тягунова Р.Ю.

Голова суду Цвірюк Д.В. привітав дітей із закінченням навчального року, розповів про важливість і престижність професії юриста. Він зазначив, що двері Дзержинського районного суду м. Харкова завжди відкриті для молодих та кваліфікованих кадрів та висловив надію, що після проведеної зустрічі, хтось із присутніх виявить бажання стати юристом та  працювати в судовій системі України. На завершення промови голова суду побажав дітям наснаги й успіхів в майбутньому.

До зустрічі долучився суддя Невеніцин Є.В. та продемонстрував дітям символи судової влади – мантію та нагрудний знак нового зразка. Він наголосив на тому, що знання законодавства та порядку роботи судів необхідні не лише юристам-професіоналам, а й кожній людині для захисту своїх прав.

На міні-лекцію з організаційної роботи суду завітали контролери першої категорії, старші сержанти Служби судової охорони Перець Д.С. та Слюсар Д.М. Вони розповіли про свої обов’язки, продемонстрували повний комплект форми та спеціальні засоби, а також наголосили на важливості здійснення пропускного контролю на вході до судової установи та на необхідності дотримання правил поведінки в приміщенні суду

Школярам продемонстрували відеоролики про судову систему України, про розгляд справ різних категорій та про учасників процесу. Після перегляду відео, суддя Штих Т.В. розповіла дітям цікаві випадки зі своєї суддівської практики та звернула увагу школярів на  особливості роботи ювенального судді та види покарань неповнолітніх за вчинені правопорушення.

Керівник апарату суду Худик В.В. також долучився до спілкування із школярами, розповів про свої щоденні обов’язки та організаційне забезпечення роботи суду, побажав дітям успіхів у подальшому навчанні.

Впродовж зустрічі діти активно ставили питання суддям щодо їх діяльності, запитували про неординарні випадки, які траплялися під час слухань справ. У працівників апарату суду та Служби судової охорони цікавилися історіями їх кар’єрного зростання, функціональними обов’язками.

            Для засвоєння матеріалу для школярам було запропоновано прийняти участь у вікторині. Діти поділилися на 2 команди та наввипередки відповідали на питання, які були висвітлені під час зустрічі.

Жваве спілкування з представниками правосуддя справило неабияке враження на учнів. Школярі на власні очі побачили, що суд - це прогресивна установа, завданням якої є встановлення справедливості.