flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо організації роботи Дзержинського районного суду м. Харкова в період дії воєнного стану!

18 березня 2022, 15:42

Щодо організації роботи Дзержинського районного суду м. Харкова в період дії воєнного стану!!!!

Відповідно до рішення зборів суддів Дзержинського районного суду м. Харкова від 24.02.2022 прийнято наступне:

 

  1. ВСТАНОВИТИ особливий режим роботи Дзержинського районного суду м. Харкова з 24.02.2022 року.

 

  1. ЗАБЕЗПЕЧИТИ розгляд невідкладних справ та матеріалів, які пов’язані із забезпечення діяльності військово-цивільної адміністрації, справ про адміністративні правопорушення, що підлягають негайному розгляду, клопотань слідчих та прокурорів про продовження строків досудового розслідування, про продовження та застосування запобіжних заходів.

 

  1. Для забезпечення безпеки та здоров’ю суддям, працівникам апарату суду, учасникам судових процесів, за наявності технічної можливості, здійснювати судовий розгляд дистанційно за допомогою відеоконференцзв’язку або інших технічних засобів, в тому числі власних.

 

  1. Тимчасово зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу до усунення обставин, які зумовлюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів суду та працівників апарату суд в умовах воєнної агресії проти України, крім невідкладних справ.

 

  1. Режим роботи суду може бути змінений з урахуванням об’єктивних обставин загострення збройної агресії (у тому числі ведення бойових дій) на адміністративно-територіальній одиниці місця розташування суду.

 

  1. РЕКОМЕНДУВАТИ учасникам справ утриматися від відвідування суду, процесуальні права та обов’язки реалізовувати з використанням засобів електронного зв’язку (підсистеми «Електронний суд», офіційної електронної пошти суду inbox@dg.hr.court.gov.ua) із зазначенням особистої електронної пошти для забезпечення можливості надсилання копій судових рішень та відповідей на невідкладні заяви та клопотання в електронному вигляді.