flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

08 лютого 2023, 17:00

Рішенням Ради суддів України  № 8 від 03.02.2023 роз’яснено судам щодо надання відповідей на публічну інформацію в рамках Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Згідно вказаного рішення, запитувачам інформації рекомендовано у своїх запитах на публічну інформацію зазначати відомості про мету запитувача, характер запитуваної інформації, особливу роль запитувача інформації в отриманні та поширенні  її серед громадськості, відомості про коло осіб яким планується поширити інформацію та спосіб такого поширенння.

Також у рішенні зазначено, що в умовах війни надання певної публічної інформації щодо діяльності органов державної влади, їх працівників, у тому числі щодо суддів та системи органів правосуддя може становити загрозу їх життю та здоров’ю. А тому доступ до неї може бути обмежений. При цьому обмеження доступу до інформації може бути здійснене із застосуванням «трискладового тесту» та практики ЄСПЛ у відносинах доступу до публічної інформації, в тому числі у випадках, коли під час розгляду запиту об’єктивно неможливо встановити, чи є в даному випадку інтерес на отримання інформації правомірним, чи настане шкода внаслідок розголошення інформації та чи переважатиме завдана внаслідок розповсюдження інформацї шкода суспільний інтерес від її отримання.

Пресслужба суду