flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти завітали до суду

27 лютого 2024, 15:41

26 лютого 2024 року до Дзержинського районного суду м. Харкова завітали студенти  І курсу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Екскурсія до суду для майбутніх юристів це важливий, пізнавальний та надзвичайно цікавий етап у їхньому житті. Побачити, як працює суд, як відбувається судове засідання, поспілкуватись із суддею та працівниками суду – усе це ще більше заохочує до здобуття знань та стимулює до навчання.

Представники суду розповіли майбутнім правникам про те, яким чином здійснюється робота в суді, які етапи проходять документи з моменту їх реєстрації і до звернення до виконня судових рішень та передачі судових справ на зберігання до архіву. Також студенти мали можливість оглянути зали судових засідань, робочі кабінети приймалень суддів,  загальної канцелярії, канцелярії з кримінальних, цивільних та адміністративних справ, а також архіву суду. Далі студентів було запрошено до зали судового засідання, де вони мали можливість бути присутніми на розгляді кримінального провадження у складі колегії суддів. По закінченню екскурсії гості отримали приємний бонус. Їм дозволили посидіти у суддівських кріслах, щоб відчути себе у ролі справжніх суддів.

Сподіваємось, що наша екскурсія запам’ятається студентам надовго, а можливо, когось і спонукатиме розвиватись у напрямку юриспруденції та у майбутньому обрати шлях служителів Феміди.

Пресслужба суду