flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи суду на час карантину

08 липня 2020, 17:09

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

м. ХАРКОВА

 

Н А К А З

 

 

08 липня 2020 року                        м. Харків                                          № 02-02/66

                  

 

Про організацію роботи суду на час карантину

 

Відповідно до Постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та  з метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, враховуючи  дані, констатуючі на позачерговому засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Харківського обласного виконавчого комітету Харківської міської ради щодо поточної епідемічної ситуації на території міста Харкова від 03.07.2020 року,

НАКАЗУЮ:

 

  1. На період з 09 липня 2020 року до закінчення чи пом’якшення обмежувальних заходів на період карантину встановити наступний режим роботи Дзержинського районного суду м. Харкова, згідно якого:
    • Зупинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
    • У судових засіданнях загальна кількість учасників процесу, враховуючи осіб, які не є такими учасниками, не повинна перевищувати 10 осіб; за виключенням випадків, коли у судовому засіданні 10 та більше учасників судового процесу;
    • Не допускати у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, блідість обличчя, почервоніння очей, кашель.
    • Відвідування приміщення суду з обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту (масками) та з дотриманням соціальної дистанції.

 

  1. Рекомендувати суддям:
    • Вирішувати питання призначення судових засідань з врахуванням періоду карантину та можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв’язку.
    • Здійснювати судовий розгляд справ в порядку письмового провадження, за наявності підстав, передбачених чинним законодавством.
  2. Рекомендувати громадянам та іншим особам:
    • Всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою;
    • Учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;
    • Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання.).
    • Відвідування приміщення суду з обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту, з дотриманням соціального дистанціювання.
  3. Наказ довести до відома суддів, працівників апарату суду.
  4. В.о. керівника апарату суду Бугай Н.С. забезпечити розміщення змісту даного наказу на офіційному веб-сайті суду, дошках оголошень.
  5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

 

В.о. голови суду                                                                                  І.В. Семіряд