flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз роботи Дзержинського районного суду м. Харкова з інформаційними запитами та зверненнями громадян за І квартал 2023 року

21 квітня 2023, 16:39

У І кварталі цього року до суду надійшло 40 інформаційних запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Для порівняння, у аналогічному звітному періоді за 2022 рік до суду надійшло 12 запитів.

Запити стосувались інформації щодо організації роботи суду, суддів, оплати праці працівників суду, надання інформації про стан розгляду судової справи тощо.

На всі запити було надано відповідь згідно з положеннями Закону України «Про доступ до публічної інформації» та  Закону України «Про інформацію».

Також за І квартал 2023 року до Дзержинського районного суду м. Харкова надійшло 41 звернення громадян. У аналогічному звітному періоді за 2022 рік до суду надійшло 21 звернення.

За характером та змістом отриманих зверень можна виділити основні питання, які порушують в своїх зверненнях заявники, а саме: щодо надання інформації по справі, копій документів, подачі процесуальних документів до суду, тривалого нерозгляду справи тощо.

Також значна кількість звернень, сформованих на сайті «Судова влада України», які надходять на електронну пошту Дзержинського районного суду м. Харкова, стосується питань щодо видачі копії судового рішення чи ознайомлення з матеріалами судових справ, проведення судового засідання за відсутності учасника справи або відкладення розгляду справи. Оскільки вищезазначені вимоги регулюються процесуальним законодавством та не можуть бути вирішені в рамках Закону України «Про звернення громадян», судом надається відповідне роз’яснення громадянам щодо можливості реалізувати їх процесуальне право шляхом звернення до суду із відповідною письмовою заявою в порядку цивільного, кримінального або адміністративного судочинства.

Терміни надання відповідей на звернення громадян, зазначені у статті 20 Закону України  «Про звернення громадян» у Дзержинському районному суді м. Харкова чітко  додержуються.

 

Пресслужба суду