flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за ч. 3 ст. 114-2 КК України

05 вересня 2023, 20:16

05.09.2023 Дзержинським районним  судом м. Харкова ухвалено вирок у справі№ 638/4776/22 за обвинувальним актом відносно Кригіної Дар’ї Григорівни у вчиненні кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, за яким призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років. Також судом застосовано спеціальну конфіскацію.

Судом встановлено, що Кригіна Д.Г. у період березня – квітня 2022 року знаходячись поблизу адреси свого проживання, використовуючи мобільний телефон, здійснила збір інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, із можливістю їх ідентифікації на місцевості, та яка не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України – російській федерації, або її представникам, незаконному збройному формуванню «ЛНР». Далі, Кригіна Д.Г. в період часу з березня 2022 року по 21.04.2022, перебуваючи за адресою свого проживання, використовуючи мобільний телефон, здійснила поширення зібраної інформації шляхом направлення повідомлень у додатку «Telegram» третій особі, з метою передачі представникам незаконного збройного формування «ЛНР».

Вказаними діями Кригіна Д.Г. вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 114-2 КК України, а саме поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, та яка не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану та з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України – російській федерації, або її представникам, або незаконному збройному формуванню «ЛНР».

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР) за посиланням.