flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді Теслікової Ірини у заході Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

24 жовтня 2023, 10:39

23 жовтня 2023 року суддя Дзержинського районного суду міста Харкова, кандидат юридичних наук Ірина Теслікова взяла участь у заході - акредитаційній експертизі освітньо-професійної програми «Міжнародне право», спеціальність 293 «Міжнародне право», другого (магістерського) рівня Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Під час заходу суддею  відмічено високий рівень підготовки фахівців в галузі «Міжнародне право», другого (магістерського) рівня Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого.

Суддею наголошено про те, що студенти,  які здобули ступень  другого магістерського рівня  фахівців в галузі « Міжнародне право» Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, мають фундаментальну теоретичну і практичну підготовку та достатній професійний рівень знань, як вітчизняного та  міжнародного  права, умінням висококваліфіковано та фахово використовувати іноземні мови під час своєї діяльності.

Зокрема, згідно п.21 Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 у редакції від 11.02.2017 року «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», особи, які здобули вищу освіту за спеціальностями «081 Право», «293 Міжнародне право» на першому (бакалаврському) і другому (магістерському) рівні вищої освіти і яким присуджено ступінь вищої освіти «магістр»,  можуть обіймати посади або провадити види діяльності, кваліфікаційні вимоги до яких передбачають наявність вищої юридичної освіти.

У Дзержинському районному суді м. Харкова завжди відкриті двері для нового покоління правників. Студенти мають право ознайомитися з роботою апарату суду, бути присутніми під час проведення судового засідання. Мають право не тільки побачити, як у дійсності відбувається судовий процес, а також поглибити і закріпити набуті в Університеті теоретичні знання з кримінального, цивільного, адміністративного процесу.

Звертаємо увагу, що у період дії воєнного стану особи призначення на посади державної служби здійснюється за скороченою процедурою.

Бажаємо Національному юридичному університету імені Ярослава Мудрого залишатися на досягнутому великому професійному рівні та продовжувати вживати заходи щодо отримання студентами теоретичних та практичних знань у сфері вітчизняного та міжнародного  права.

Прес-служба суду