flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд очима школярів!

30 жовтня 2023, 11:36

 

27 жовтня 2023 року в приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова відбулась зустріч із учнями Харківського ліцею № 146 та  Харківського університетського ліцею Харківської міської ради.

У холі суду учнів зустрів керівник апарату суду  Владислав Худик, який  організував гостям проведення пізнавальної екскурсії в приміщенні суду. Учні мали змогу оглянути приймальні суддів, зали судових засідань, а також канцеляріії та архів суду, про роботу яких цікаво та доступно розповіла заступник керівника апарату суду Олена Ілова.

Голова суду Денис Цвірюк привітав гостей та розповів про роль судової влади в суспільстві та важливості отримання школярами корисної інформації, яка сприятиме підвищенню їх правової обізнаності. Також він позитивно відзначив ініціативу вчителів та учнів дізнатися більше про діяльність суду, адже, можливо, через кілька років хтось із сьогоднішніх гостей виявить бажання присвятити своє життя юриспруденції. Керівник апарату суду доповнив виступ голови, детально розповівши про порядок організації та діяльності Дзержинського районного суду м. Харкова, категорії справ, які розглядаються судом, а також свої повноваження як керівника державної установи.

Представник територіального управління Служби судової охорони в Харківській області Ольга Толкачова розповіла учням про основні функції діяльності Служби судової охорони: підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, охорони приміщень, а також забезпечення особистої безпеки суддів, працівників суду та учасників судового процесу. Школярі мали змогу оглянути засоби особистої безпеки працівників Служби судової охорони, що викликало у них неймовірні емоції.

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Ірина Теслікова розповіла учням про повноваження судді та головні атрибути судової влади. Також суддею було проведено «Урок справедливості», на якому діти мали змогу висловити свої думки та пропозиції щодо вирішення спору між казковими героями -  їжаком та раком. Наприкінці заходу всіх учасників було запрошено до проведення модельного судового засідання, під час якого учні мали змогу спробувати себе в ролі суддів та адвокатів, позивачів і відповідачів.

Ми сподіваємось, що учням та вчителям сподобалась "прогулянка" по судових коридорах, зустріч із представниками суду і в їхній пам'яті залишаться цікаві та приємні спогади про Дзержинський районний суд м. Харкова.

Прес-служба суду