flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася конференція зі зміцнення довіри громадськості до судової влади

26 лютого 2015, 09:59

 Відкриваючи міжнародну конференцію на тему: "Зміцнення довіри до судової влади через покращення взаємної комунікації", яка відбулася 24 лютого 2015 року в готелі ″Президент″, заступник Голови Державної судової адміністрації України Ольга Булка відзначила, що в багатьох громадян слово ″суд″ асоціюється із закритістю, і це зумовлено не досить ефективною комунікацією між судом та суспільством. "Звичайно, зроблено багато кроків вперед, а саме: введення посади прес-секретарів у судах, створення веб-порталу судової влади та функціонування прес-служби судової влади, але є також деякі нюанси в організації такої роботи, і нам необхідно шукати нові шляхи для покращення комунікації судової влади з громадськістю", – наголосила Ольга Булка. Заступник Голови ДСА України подякувала Проекту "Справедливе правосуддя" за надану можливість обговорити дану тему не тільки з вітчизняними, а й залученими міжнародними фахівцями з питань комунікацій, що дасть змогу запозичити досвід партнерів та успішно втілити його у своїй роботі.

Секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич, звертаючись до учасників заходу, подякував за надзвичайну увагу до питання налагодження комунікацій судів і ЗМІ та наголосив на тому, що вищий орган суддівського самоврядування завжди відкритий до діалогу.
Захід проведено за ініціативи Ради суддів України та Державної судової адміністрації України за сприяння Проекту USAID "Справедливе правосуддя", Консультаційної місії Європейського Союзу.
У конференції взяли участь судді та прес-секретарі апеляційних судів, окремих місцевих судів, члени Ради суддів України та інші представники органів суддівського самоврядування та судових установ.
Міжнародні експерти, зокрема, фахівець із зв’язків з громадськістю Консультаційної місії Європейського союзу Віктор Ройтер, заступник виконавчого директора Відділення судової адміністрації Верховного суду Штату Індіана США Девід Ремондіні, директор із зв’язків з громадськістю судів Округу Колумбія США Лія Гуровітц, директор з комунікацій Верховного Суду Великобританії Бенджамін Уілсон  поділилися баченням, чому саме ефективна комунікація є запорукою підвищення довіри громадськості до судової влади України, роллю прес-секретаря в підтриманні зв’язків із пресою для належного інформування громадськості.  Учасники заходу велику увагу приділили причинам подання в ЗМІ негативного образу української судової влади. Одним із шляхів вирішення такого питання є зміна формату спілкування, підтримка постійного контакту зі ЗМІ, розуміння потреб журналістів.
Іншим важливим аспектом Конференції стало налагодження належної координації діяльності прес-центру судової влади з прес-секретарями в судах.
На закріплення отриманих знань та для здобуття практичних навичок, за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя", 25 лютого 2015 року організовано тренінг для прес-секретарів та суддів на тему: "Зв’язки з громадськістю в судах".