flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України висловлює обурення щодо збирання, зберігання, використання і поширення недостовірної інформації

27 січня 2015, 10:01

 Рада суддів України, як вищий орган суддівського самоврядування, звертається до представників ЗМІ та користувачів мережі Інтернет з приводу поширення недостовірної інформації щодо затримання Голови Вищого господарського суду України Львова Б. Ю. за отримання хабара. 

За наслідками повідомлення біля приміщення Вищого господарського суду України 26 січня 2015 року було організовано мітинг з вимогою про звільнення Голови Вищого господарського суду України у зв’язку з повідомленими фактами.

Рада суддів України висловлює протест проти розповсюдження явно недостовірної, спотвореної та вигаданої інформації щодо суддів та судів, що вводить в оману суспільство та громадян щодо можливості захисту своїх прав в суді, здатності суддів України ухвалювати справедливі та законні рішення, їх доброчесності та законослухняності. 

Незаперечуючи проти наявності окремих фактів несправедливих рішень, недоброчесної поведінки окремих суддів та проти права суспільства на отримання інформації щодо суддів, прес-центр судово влади наголошує, що введення в оману суспільства щодо окремих фактів негативної поведінки окремих та конкретних суддів або судової системи в цілому, має на меті не очищення судової системи держави, а залякування суддів, створення негативного їх іміджу з метою впливу на них.

Повідомлення суспільству відносно суддів негативних, неіснуючих фактів свідчать, що у таких випадках зацікавлені особи вдаються до відвертих інсинуацій. 

Прес-центр повідомляє, що інформація про скоєння Головою Вищого господарського суду України Львовим Б.Ю. кримінального правопорушення - отримання хабара, не відповідає дійсності та є вигадакою. Таких фактів щодо судді Львова Б. Ю. не зафіксовано і в час зазначених подій суддя  Львов Б. Ю у місті Києві не знаходився.

Голова Ради суддів України звернулася до Генеральної прокуратури України про порушення кримінального провадження за зазначеними фактами.