flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України звернулася до Верховної Ради України з проханням надати сприяння у врегулюванні визначення стажу роботи суддів

27 березня 2015, 10:13

 Верховною Радою України 12 лютого 2015 року прийнято Закон України № 192-VIII "Про забезпечення права на справедливий суд", який набирає чинності 28.03.2015.

У зазначеному Законі України відсутня норма стосовно визначення стажу роботи на посаді судді відповідно до законодавства, яке діяло на день набрання чинності цим законом, що є обмеженням соціальних гарантій суддів, які знаходяться під державним захистом і на сьогоднішній день користуються такими гарантіями.

     У зв’язку з цим Державна судова адміністрація України звернулася до Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Р. Князевича з проханням надати сприяння в забезпеченні реалізації права суддів на державні гарантії їх соціального захисту та ініціювати перед Верховною Радою України розгляд проекту Закону України "Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд"у частині визначення стажу роботи суддів.